יום ראשון, 13 בדצמבר 2009

מרק "לא עגבניות"

אתמול, שדניאל המתוק התארח אצלנו, ותפס את כל תשומת הלב והזמן, מצאתי שעה קלה בין ההאכלות, המשחקים והחלפת חיתולים, והכנתי מרק של חורף שיוסיף אוירה ביתית ויחמם את נפשם של הוריו, שיגיעו להדלקת הנר.
העזר כנגדי מטיל כבר שנים ווטו על מרק עגבניות. מסיבה לא ברורה שנעוצה בימי ילדותו, מרק העגבניות נמצא ברשימת החרמות שלו הכוללת כרובית, דלעת וגזר מבושלים.
הפעם החלטתי, שכמו הציפורים, ירצה יאכל , לא ירצה לא יאכל.
בצהרים הוא מתקשר ומודיע כי יגיע לצהרים עם מוריס חברנו. האמת, כך אני אוהבת לקבל אורחים, לא צריך להשתגע עם ההכנות, אוכלים מה שמתבשל באותו רגע על הכיריים, מוסיפים לחם תוצרת בית וקצת שאריות משבת, כוס יין טוב, ויש ארוחה לתפארת.
מוריס ליקק את האצבעות ולמרות שהוא מדקדק מאד בדיאטה הבריאותית שלו, אפילו ביקש תוספת. העזר כנגדי, שבלי להרגיש גירד את קרקעית הסיר, עמד על דעתו והתעקש שזה לא מרק עגבניות.
אז לפי בקשתו של מוריס ולטובת האנושות, אני מצרפת מתכון למרק "לא עגבניות" של סבתא נצחיה. שמספיק בערך ל10 מנות.
מומלץ להכין את המרק בבוקר ולאכול בצהרים או בערב. זמן ההמתנה משביח את טעמו.
חומרים נדרשים:

קומקום מים רתוחים
1 בצל גדול
4 כפות אורז או גריסים
3-4 עגבניות חלוטות קצוצות, או חצי קופסת רסק עגבניות מרוסקות, (יש כאלה עם תוספת ריחן.)
קופסא קטנה של רסק עגבניות (מחית)
כוס פטרוזליה +ריחן קצוץ , אם יש חמציצים הרי זה משובח. הם מוסיפים ארומה חמצמצה נפלאה)
6-5 שיני שום קצוצות
3 כפות קטצופ'
3 כפות קווקר גס.
מלח פלפל, כורכום, פפריקה אפשר גם קמצוף של צילי טחון.
הכנה:
- מאדים בצל קצוץ עם קצת שמן קנולה, מדי פעם מוסיפים טיפונת מים בכדי שלא יישרף (אם שרפתם את הבצל, אל תמשיכו, התחילו הכול מחדש. בצל ושום שרופים, אפילו קצת, הורסים את התבשיל!)
ממשיכים להוסיף לפי הסדר:
- 4 כפות אורז או גריסים וממשיכים לאדות עם הבצל תוך הוספת מעט מים כל פעם, בכדי שלא יישרף.
- 3-4 עגבניות חלוטות קצוצות + כוס מים חמים (אפשר גם חצי קופסת עגבניות מרוסקות, יש כאלה עם ריחן
ושום וזה טוב)
- קופסא קטנה של רסק עגבנית, בוחשים ומוסיפים עוד מים
- כוס פטרוזיליה קצוצה + כמה עלי ריחן קצוץ. אני מוסיפה צרור ענקי של חמציצים מהגינה
- 4-5 או יותר, שיני שום קצוצים.
- 3 כפות קטצ'ופ
מוסיפים מים חמים ומתבלים במלח, ברבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, קצת פלפל שחור, ורבע כפית סוכר.
מוסיפים עוד מים חמים, מביאים לרתיחה. כאן אני מוסיפה עוד 3 כפות קוואקר גס שנותן למרק סמיכות ובריאות ואחר כך עוד כרבע שעה +, בבישול על אש קטנה.
בתאבון ולבריאות. (מישהו מצא בו עגבניות??...)