יום ראשון, 13 בדצמבר 2009

מרק "לא עגבניות"

אתמול, שדניאל המתוק התארח אצלנו, ותפס את כל תשומת הלב והזמן, מצאתי שעה קלה בין ההאכלות, המשחקים והחלפת חיתולים, והכנתי מרק של חורף שיוסיף אוירה ביתית ויחמם את נפשם של הוריו, שיגיעו להדלקת הנר.
העזר כנגדי מטיל כבר שנים ווטו על מרק עגבניות. מסיבה לא ברורה שנעוצה בימי ילדותו, מרק העגבניות נמצא ברשימת החרמות שלו הכוללת כרובית, דלעת וגזר מבושלים.
הפעם החלטתי, שכמו הציפורים, ירצה יאכל , לא ירצה לא יאכל.
בצהרים הוא מתקשר ומודיע כי יגיע לצהרים עם מוריס חברנו. האמת, כך אני אוהבת לקבל אורחים, לא צריך להשתגע עם ההכנות, אוכלים מה שמתבשל באותו רגע על הכיריים, מוסיפים לחם תוצרת בית וקצת שאריות משבת, כוס יין טוב, ויש ארוחה לתפארת.
מוריס ליקק את האצבעות ולמרות שהוא מדקדק מאד בדיאטה הבריאותית שלו, אפילו ביקש תוספת. העזר כנגדי, שבלי להרגיש גירד את קרקעית הסיר, עמד על דעתו והתעקש שזה לא מרק עגבניות.
אז לפי בקשתו של מוריס ולטובת האנושות, אני מצרפת מתכון למרק "לא עגבניות" של סבתא נצחיה. שמספיק בערך ל10 מנות.
מומלץ להכין את המרק בבוקר ולאכול בצהרים או בערב. זמן ההמתנה משביח את טעמו.
חומרים נדרשים:

קומקום מים רתוחים
1 בצל גדול
4 כפות אורז או גריסים
3-4 עגבניות חלוטות קצוצות, או חצי קופסת רסק עגבניות מרוסקות, (יש כאלה עם תוספת ריחן.)
קופסא קטנה של רסק עגבניות (מחית)
כוס פטרוזליה +ריחן קצוץ , אם יש חמציצים הרי זה משובח. הם מוסיפים ארומה חמצמצה נפלאה)
6-5 שיני שום קצוצות
3 כפות קטצופ'
3 כפות קווקר גס.
מלח פלפל, כורכום, פפריקה אפשר גם קמצוף של צילי טחון.
הכנה:
- מאדים בצל קצוץ עם קצת שמן קנולה, מדי פעם מוסיפים טיפונת מים בכדי שלא יישרף (אם שרפתם את הבצל, אל תמשיכו, התחילו הכול מחדש. בצל ושום שרופים, אפילו קצת, הורסים את התבשיל!)
ממשיכים להוסיף לפי הסדר:
- 4 כפות אורז או גריסים וממשיכים לאדות עם הבצל תוך הוספת מעט מים כל פעם, בכדי שלא יישרף.
- 3-4 עגבניות חלוטות קצוצות + כוס מים חמים (אפשר גם חצי קופסת עגבניות מרוסקות, יש כאלה עם ריחן
ושום וזה טוב)
- קופסא קטנה של רסק עגבנית, בוחשים ומוסיפים עוד מים
- כוס פטרוזיליה קצוצה + כמה עלי ריחן קצוץ. אני מוסיפה צרור ענקי של חמציצים מהגינה
- 4-5 או יותר, שיני שום קצוצים.
- 3 כפות קטצ'ופ
מוסיפים מים חמים ומתבלים במלח, ברבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, קצת פלפל שחור, ורבע כפית סוכר.
מוסיפים עוד מים חמים, מביאים לרתיחה. כאן אני מוסיפה עוד 3 כפות קוואקר גס שנותן למרק סמיכות ובריאות ואחר כך עוד כרבע שעה +, בבישול על אש קטנה.
בתאבון ולבריאות. (מישהו מצא בו עגבניות??...)

2 תגובות:

  1. שעה אני כותב תגובה ובסוף היא נמחקת.
    מה כבר אין לי כח להקליד אותה מחדש.

    טוב אני תקוע בעבודה כי יורד כאן (בשוויץ) שלג נורא.
    באתי לצאת ופגשתי את כולם בכניסה צוחקים על הנסיון הפתתי שלי ללכת הביתה.

    לא רק בירושלים וצפת נתקעים בשלג . זה קורה אפילו בשוויץ. (פעם ב20 שנה)

    טוב מה נאכל?
    רעב יש.
    מתכון למרק יש.
    לא עגבניות יש.
    שום אין שום שום.

    אבל יש את כל המתנות של כריסטמס.
    יין אדום ולבן יש.
    עוגת פנאטונה יש.
    יש גם מן עוגה שוויצרית שנאפתה לפני 2010 שנה ומעבירים אותה משנה לשנה כמתנה לכריסטמס. כמו בונבונירה ישראלית.

    המתכון לעוגה כדלכמן:
    חומרים.. לא ניתן להשיגם כבר 500 שנה.
    אופן ההכנה:
    לשמור במקום קר ויבש לתמיד.
    העוגה אינה למאכל אלה למקרה חרום בלבד.


    טוב אנחנו תקועים בשלג. יש לנו מצרכים מעניינים.
    יש לנו זמן. וגם הרעב יגיע.
    מחר אספר לכם איזה מאכל יצא מכאן.
    הרי גם ה פון דו הומצא כשחברה נתקעו בשלג עם גבינה ויין.

    ביי

    השבמחק
  2. אין על המתכונים של סבתא !!
    עצמונה !!!
    הבאת לי רעיון ענק ליומולדת של סבתא בפורים ...
    להכין ספר מתכונים שלה יפה ומעוצב..
    ולהדפיס לכל הנכדים...
    דברי איתי...

    השבמחק