יום שבת, 23 במאי 2020

גבינה ולוקאל פטריוטיות – גם גבינה היא מורשת


אין חג שבועות בלי גבינות, ואין גבינות בלי גבינה צפתית!
האם הצפתים הצליחו לשמור על זכויות המותג שהוא כל כך ייחודי לעירם?
יין תוסס שלא מיוצר באזור שמפיין בצרפת לא יכול להיקרא שמפנייה. הוא יכול להיקרא "יין בסגנון שמפנייה".
גבינת פרמז'ן שאינה מיוצרת באזור העיר פארמה בצפון איטליה לא יכולה להיקרא גבינת פרמזן, היא יכולה להיקרא רק "גבינה בסגנון פרמזן".
בארץ, כל מחלבה יכולה לעשות גבינה בסגנון ולקרוא לה בלי לעפעף "גבינה צפתית".
הראשונה שהיתה לה החוצפה להוציא גבינה במרקם גומי וטעם תפל ולקרוא לה "גבינה צפתית" היתה כמובן היצרנית "הלאומית" של הגבינות המתועשות.
ועם השנים הופיעו עשרות גבינות של מחלבות "בוטיק"  שקוראות לעצמן "גבינות צפתיות" טובות יותר וטובות פחות.
אבל לדעתי שום גבינה הנקראת כך, שתהה יוקרתית ומיוחדת ככל שתהיה, אינה גבינה צפתית!!
גבינה צפתית אמתית מיוצרות רק בשתי מחלבות בעולם, במחלבת "המאירי" ובמחלבת "קדוש" בצפת, שעושות אותן כבר כמעט 200 שנה. ואולי כבר מתקופת האר"י.
יש ביניהן הבדלים אבל אף אחד לא ייקח מהן את הייחוד למרות שהרבה מנסים.
אני לא אספר לכם איזו מהן אני מעדיפה, כי כבת צפת אני לא רוצה להסתכסך עם אף אחת מהמשפחות.
אבל זה לא משנה, שתיהן משובחות ויש אנשים שיחצו אוקיינוסים בשבילן.
גבינה צפתית אמתית חייבת להיות מלוחה מאד, שמנה ויש לה טעם חריף קל מיוחד שאין באף גבינה צפתית אחרת, ואפשר לשמור אותה למעלה משנה בלי שתתקלקל.
אז זהו , "גבינה צפתית"  היא רק מצפת!
וחבר הכנסת הראשון שיצא מצפת מוזמן להגיש על זה הצעת חוק!
פייסבוק : https://www.facebook.com/groups/MORESHETSAFED


אין תגובות:

פרסום תגובה