יום שלישי, 22 בדצמבר 2009

ירקות חורף, ירקות קיץ

פעם, שהיינו ילדים, היו ירקות חורף וירקות קיץ. מעולם לא ראינו עגבנייה ומלפפון בחורף.לעומת זה צנון וחסה מעולם לא עלו על שולחננו בקיץ. לא אשכח את ריחו וטעמו של המלפפון הראשון שבישר את בוא הקיץ, רענן, קריר ומשתלב נפלא עם עגבנייה. בחורף, צבעי הסלט היו ירוקים וסגולים בלבד. היום שההורמונים והחממות בילבלו אותנו לגמרי, הילדים שלי לא מסוגלים להבין שבטבע יש הפרדה. וכשאני מדברת על ירקות קיץ או חורף הם חושבים שאני מתכוונת על איזו דיאטה מקרוביוטית חדשה, שהתמכרתי אליה. למרות הזמנים החדשים ובלבול היוצרות, גם היום, לא אקרב לשפתי אבטיח בחורף. גם לא ענבים. טעמם מעביר בגופי צמרמורת ושיני נוקשות בלי קשר לשפעת או לקור. גם טעמן של העגבניות בחורף הוא בדרך כלל תפל ומקרר את הגוף. אני לא מוכנה לוותר על הפריבילגיה של ההתרגשות הראשונית בנגיסת פלח אבטיח קר ורענן ביום קיץ לוהט. ולעומת זה מה מתוק יותר מצנונית בחורף? בימים הקצרים והקרים האלה שאין יום ללא מרק חם, אי אפשר לוותר על סלט עסיסי של ירקות העונה אז תשכחו ממלפפונים ועגבניות ותתרכזו בירקות חורף בלבד בשביל הסלט הנפלא הזה: הכמות  ל 2 סועדים
 חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות: (לא לקוביות! זה יוצא משהו אחר.)
1/2 קולורבי 1/2
 צנון גדול לא מקולף
1/2 שומר
4-5 עלי חסה, בפרוסות עבות. רצוי מהגינה
1/2 בצל סגול חתוך ל"ירחים" בשום אופן לא להחליף בבצל רגיל. (חיתוך ירח + חוצים את הבצל לאורכו, משכיבים ופורסים לאורך באלכסונים הפרוסות נראות כמו סימן הסוגריים) ( )
כמה גבעולי פטרוזיליה
1/2 לימון
את כל פרוסות הירקות מערבבים ומוסיפים את הלימון. וזהו! לא מוסיפים מלח, לירקות האלה יש מלח טבעי. אין צורך בשמן. להגיש מיד לאחר החיתוך, לא להכין מראש! הולך נפלא כתוספת לארוחת צהרים וגם סתם לנישנוש.
פינת הבריאות: צנון, בצל סגול וקולורבי מנקים את הדם, מונעים ליחה ומרגיעים שיעול. לימון מחטא (חיידקים מהגרון) ומוסיף ויטמין c
לא סתם צמחו להם הירקות האלה בחורף!

אין תגובות:

פרסום תגובה